Русија Свет

НАЈВЕЋА СРАМОТА: Ево како је руска ракета победила „НАЈБОЉИ“ ПВО СИСТЕМ на свету !

Фото: твитер принтскрин

Израелци још увек нису коментарисали ове наводе.

Током ваздушног напада на Сирију у јулу 2018. године, ракете које су испаљене са израелског ПВО система „Давидова праћка“ су оборене и пале су на западу арапске републике и том приликом су заробљене од стране сиријске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према писању руских и арапских медија, совјетски систем „Точка“ је успео да превари напредну „Давидову праћку“, и том приликом је ракета пала на територију Сирије.

– После објављене информације да је у лето 2018. године сиријска војска заробила очувану ракету са система „Давидова праћка“, израелска војска се нашла под жестоким ударом критика. То је пре свега због чињенице да је совјетски балистички систем „Точка“, који је стар чак 45 година успео да „заобиђе“ одбрану најсавременијег израелског ПВО система који између осталог чува и Тел Авив – пишу руски медији.

Рећи ћу само једно – „велика штета“ за Израелце. „Штета“ је што је овако велика грешка спречила њихово криминално бомбардовање Сирије – рекао је руски експерт Владимир Орлов, из Центра за војно-политичко новинарство.

– Једна од две израелске ракете се једноставно „угасила“ током лета, без икакве могућности да захвати циљ, а камоли да га погоди. Можете само да замислите шта би се десило да је уместо „Точке“ на њих летела нуклеарна балистичка ракета. Кратко и јасно – ова прастара ракета је показала да изралска ракетна одбрана није тако моћна као што се мисли – рекао је он.

Израелци још увек нису коментарисали наводе о заробљавању ракете.

Тренутно се у Сирији примењује модернизована варијанта овог система која носи ознаку Точка-У. Она се одликује повећаним степеном прецизности као и домета ракете која сада износи 120 км. Сиријски војни инжењери су овај систем додатно ојачали додавањем оклопна на лансирну јединицу, као и на пратећу логистичку машину која носи ракете и врши њено пуњење.

Укупна тежина лансирне јединице која се налази на возилу-точкашу које има амфибијске карактеристике достиже 18 тона. НЈу покреће дизел мотор снаге 300 коња. По путу ово возило са ракетом може да развије брзину и до 60 км/ч, док приликом форсирања водене препреке може да иде 8 км/ч. Са пуним резервоаром може да пређе дистанцу до 650 км. Посаду чине три војника.

Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ