Србија

ТРАГЕДИЈА ПОТРЕСЛА СРБИЈУ! Марко јавио рођаку ко га је упуцао и преминуо! Полиција затекла језив призор!

Драган Петковић (37) из Медвеђе убио пријатеља Марка Стојилковића (32), па пуцао себи у главу, тешко рањени младић пре него што је издахнуо, преко телефона рођаку открио име убице

Драган Петковић (37), рудар из Стубла код Медвеђе, убио је свог пријатеља Марка Стојилковића (32) из насеља Криваца у близини Лебана, па извршио самоубиство. Тешко рањени Марко јавио је телефоном рођаку да је упуцан и име нападача, али је убрзо преминуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трагедија се догодила у четвртак по подне у месту Шумарице изнад Медвеђе.

– Петковић се терети да је убио Стојилковића, који је имао прострелну рану у пределу грудног коша. Након тога, Петковић се убио – каже извор из истраге.

Последње речи

Валентина Стојилковић, Маркова супруга, каже за Курир да се чула с њим непосредно пред злочин.

– Када је Драган, с којим се иначе дружио протеклих година, дошао у нашу кућу, показивао је пиштољ и рекао да хоће да убије колегу Александра Валтера из Лебана. Потом је замолио Марка да га одвезе до нишког аеродрома, али прво да иде до своје куће да узме ствари. Када је пао мрак, забринула сам се и позвала га. Одговорио је да је код Горњег Бучумета и да су се кола заглавила у блату. Рекао ми је: „Чујемо се касније“ – објашњава очајна супруга Валентина и додаје:

– Када сам поново позвала, рекао ми је: „Ништа ме не питај“, потом сам у позадини чула разговор: „Врати ми кључеве од кола, па онда пуцај колико хоћеш“, чула сам преко мобилног како Марко говори Драгану. У следећем тренутку је одјекнуо хитац. И прекинула се веза. Покушала сам још неколико пута да га чујем, али су то изгледа биле његове последње речи јер више није могао да се јави.

Преплашена Валентина позвала је тада рођака и пријатеља Момчила Станковића из Лебана.

– Јавио ми се на мобилни и рекао: „Пуцао је Драган на мене, јако ме боли у грудима, не могу да причам“, а потом се веза прекинула. Знао сам отприлике где су и одмах сам позвао полицију и кренуо ка Шумицама. Тамо смо пронашли оба тела – каже Момчило.

Није дочекао ћерку

Према причи укућана, Марко и Драган су се упознали у лесковачкој болници пре четири године и отада су се често дружили. Марко је био запослен у брзој пошти, а Драган је радио у руднику Леце код Медвеђе.

– Драган је мог брата звао телефоном док је био на послу и по подне дошао у нашу кућу. Разговарао је с њим и снајом Валентином. Одвео га је на превару, а потом мучки убио – каже Милица, сестра убијеног Марка.

Иначе, Марко и Валентина чекали су бебу. Валентина је у седмом месецу трудноће и према налазима лекара, очекује се да роди ћеркицу.

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ