Русија Свет

СВЕТ НА ИВИЦИ ХАОСА! Руси запретили Турцима: Или очистите Идлиб или долазимо ми да СВЕ ПОЧИСТИМО

На основу одбијања милитаната да примене договор о обустави ватре постигнут између Русије и Турске, као и одбијања Турске да изврши контролу над повлачењем терористичких снага, Русија је поставила ултиматум и једнима и другима – да се обезбеди спровођење свих постојећих споразума пре краја месеца.

У супротном, руска страна ће такве акције сматрати кршењем, а очигледно да ће то подразумевати даље ослобађање Идлиба и Алепа од терориста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руске оружане снаге су дале милитантима у Идлибу прилику да до краја марта напусте све области око аутопута М-4 (аутопут Алепо-Латакиа).

Према извештајима, све милитантне групе, укључујући снаге које подржава Турска, морају да напусте магистрални пут М-4 и његову околину.

Ако милитантне снаге не напусте подручје магистрале М-4, сиријска арапска војска, заједно са руском војском, наставиће офанзиву у провинцији Идлиб.

С обзиром на недавну надоградњу снага сиријске војске у јужном Идлибу, чини се да ће се они фокусирати на два стратешка града Јиср ал-Сугур и Арих, који се налазе дуж аутопута М-4.

Џихадистички побуњеници из коалиције Incite the Believers већ су одбили московски споразум којим се тражи моментално повлачење свих милитаната, тако да по свему судећи, милитанти се неће повући с аутопута М-4 до краја марта.

Битно је да је Турска, у позадини руског ултиматума, почела да повлачи своје тешко офанзивно наоружање из провинције Идлиб, нарочито се то односи на тенкове, артиљерију, ракетне системе.

Турске снаге су, да подсетимо, недавно биле нападнуте у селу Макамбел, у сиријској провинцији Идлиб, од стране неидентификованих снага, а према сазњањима турски војници су страдали.

Пре два дана сиријске оружане опозиционе формације, које су одбиле да поштују примирје у провинцији Идлиб, поставиле су додатне снаге на линију фронта.

Аналитичари сматрају да се исламисти припремају за контраофанзиву. Штавише, међу њима се све више чују претње упућене руској војној полицији која патролира магистралом М-4, у близини положаја џихадистичких група.

Такође, контраадмирал Олег Журавлев, шеф руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији, известио је да су милитанти у зони деескалације Идлиба кршили режим примирја уведен 6. марта 19 пута дневно.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ