Свет

СТРАВИЧНО! Девојчица (12) преминула од корона вируса

Фото: Pixabay.com

Смртоносни вирус односи животе и најмлађих

Девојчица (12), заражена корона вирусом, преминула је у болници у Белгији, пренели су данас бројни медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Власти у Белгији потврдиле су у уторак да је 12-годишња девојчица за сада најмлађа жртва међу више од 700 умрлих у земљи.

Портпарол националног кризног центра Емануел Андре рекао је да је ово „емотивно тежак тренутак јер укључује дете, што је узнемирило медицинску и научну заједницу“.

– Мислимо на њену породицу и пријатеље. То је догађај који је веома редак, али који нас веома узнемирује – додао је Андре.

За сада нису познати никакви детаљи о девојчици.

Он је додао да је у последња 24 сата од ове болести умрло 98 људи, чиме је укупан број жртвава у земљи са око 11,5 милиона становника порастао на 705.

До сада је у Белгији од корона вируса оболело од 12.770 људи.

Да подсетимо, недавно је у Француској преминула девојчица (16), исто заражена корона вирусом, а претходно није имала никаквих здравствених проблема. Она је постала најмлађа жртва пандемије у Француској.

Поред тога, у недељу је у Португалу преминуо дечак од 14 година, такође услед корона вируса. Он је имао и придружене, хроничне болести.

Ово су, нажалост, само неки од случајева преминуле деце у свету, а која су била заражена корона вирусом, што показује да смртоносни вирус не коси само старије суграђане.

Последњи случај који је потресао свет јесте смрт 19-годишњег Луке, којем је лекар претходно рекао да има обичан грип и да иде кући.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Телеграф.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ