Здравље

СВЕТ У НЕВЕРИЦИ! Научници пронашли лек против рака: Ево о чему је реч

Фото: Pixabay.com

Истраживачи сазнали да је рак код половине пацијената престао да расте због ове терапије.

Истраживачи из Британије открили су нови лек који смањује раст агресивних тумора у људском огранизму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У питању је лек по имену берзосертиб, који је утицао на смањење опасне болести код половине пацијената који су учествовали у истраживању.

Берзосертиб припада класи лекова АТР инхибитори који блокирају функцију протеина АТР, који помаже ћелијама рака да оштете ДНК. Тим лекара је такође открио да је тумор у потпуности нестао код двоје пацијента.

Аутор студије професор Јохан де Боно из Института за инстраживање рака је изјавио: „Наше клиничко испитивање најпре тестира безбедност новог лека, а охрабрује чињеница да у овој раној фази истраживања имамо прве резултате.“

У објашњењу се наводи да је циљ пронаћи начин да се спречи обнављање ДНК ћелија рака јер на тај начин може да се смањи ширење тумора код људи.

Око 40 људи је узело дозу лека берзосертиб, а науници су код половине открили да је рак престао да се увећава само од овог лека или уз хемотерапију.

Највише охрабрује податак да је један пацијент који је патио од агресивног тумора после примене нове терапије у потпуности излечен.

Већ две године су прошле од тада, а рак се није повратио. Жена која је имала рак јајника, такође се излечила, али је она уз лек била и под хемотерапијом.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Srbijadanas.com/Магазин Новости

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ