loading...
Србија

КРИЗНИ ШТАБ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Поштујте ову меру

Број новозаражених од корона вируса у Србији је у последња 24 сата повећан за више од 50 одсто у односу на претходни дан, а око 40 одсто свих позитивних тестова забележено је у Београду!

Према последњим подацима регистровано је 111 нових случајева што је највећи број у једном дану још од 27. августа када их је било 125.

Кризни штаб за борбу против корона вируса наглашава да је од пресудне важности да у овом периоду сачувамо висок ниво дисциплине и личне одговорности. Посебан акценат је на ношењу маски у затвореном простору – тржним центрима, продавницама, градском саобраћају, поштама, банкама…

– То је превентивна мера која нам може сачувати здравље и обезбедити мирнију јесен. Редовно проветравање просторија, хигијена руку, дезинфекција простора и одржавање раздаљине су од круцијалне важности уколико желимо да постигнемо наш циљ, а то је коначна победа над корона вирусом. Иако је ситуација тренутно релативно стабилна, наша борба са ковидом и даље траје и свако неодговорно понашање данас може нас скупо коштати сутра – саопштили су из Кризног штаба.

Извор: Блиц

Loading...
loading...