Свет

АПОКАЛИПТИЧНЕ СЦЕНЕ У ЧЕШКОЈ: Торнадо иза себе оставио пустош и разарање, аутомобили падали на куће (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Торнадо, јако невреме праћено грмљавином погодило је у четвртак увече Јужну Моравску у Чешкој, а на удару су се нашли региони Ходонин и Брецлав који су после проалсак невремена изашли као да су то провинције у Срији кроз које је протутњао ратни вихор, а не да су у срцу Европе.

Снимци који су се појавили говоре о право апокалипси која је иза себе оставила пустош и разарање. На терену већ се налазе ватрогасне екипе, а у помоћ су како јављају чешки медији позвани су и ватрогасци из других региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Градоначелник Моравске Нове Веси не искључује да има и жртава јако невремена.

Према изјавама очевидаца после невремена сви су испричали да се јак ветар одједном претворио у ваздушни вртлог који је рушио кровове кућа. Ватрогасци су изјавили да им је за мање од сат времена пријављено рекродних 300 интервенција.

Најгоре у овом невремену су прошла села Хрушки у региону Брецлав које је буквално сравњено са земљом после проласка торнада. Аутомобили су падали на куће,а локална црква остала је без крова.

„Торнадо је захватио село, половина села је сравњена са земљом, остали су само ободни зидови без кровова, без прозора. Црква нема кров, нема торањ, аутомобили су бацани на породичне куће, људи се нису имали где сакрити. Село од цркве наниже практично не постоји. Школа нема фасаду, нема кров, нисам ни стигао до вртића. Почупане су вековне липе и оморике “, описао је заменик градоначелника Хрушки, наводећи да је било повређених било.

Према речима градоначелника Моравске Нове Вес, село је уништено. Олуја је прво дошла до села Хрушки, а затим наставила до њих.

„Тада је до нас дошла олуја, цело село уништено у року од десет минута. Вероватно ће бити мртви.х Овде нема сигнала сат времена, а након сат времена стигли су ватрогасци “, описао је ситуацију градоначелник Марек Кошут.

Курир.рс/А.М.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ