Србија

Хитно се огласио! ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПРЕЛОМИО: Нема олакшица за банке, интереси грађана су на првом месту! Ево шта следи!

Председник Србије Александар Вучић затражио је од шефа посланичке групе СНС у скупштини Александра Мартиновића да се повуку из процедуре аутентична тумачења закона о заштити потрошача, корисницима финансијских услуга и облигационим услугама.

Вучић се, како преносе медији, одлучио на овај корак после детаљног промишљања, и опредељења да су интереси грађана увек на првом месту. Иначе, седница скупштинског Одбора за уставна и законодавна питања која је требало је да буде одржана данас, а на којој је требало да се расправља о овим прописима, отказана је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Посланици су у аутентичном тумачењу закона заузели став који је ишао у корист банкама, а на штету на десетине хиљада грађана који су тужили банке, јер су им за кредите, посебно стамбене, наплаћивале трошкове мимо закона. Они су, у овом тумачењу закона тврдили да су банке смеле да наплаћују намете, што је у супротности са већином до сада донетих судских одлука у корист оштећених клијената.

И посланик СНС Владимир Ђукановић објавио је на Фејсбуку да је замолио колеге посланике да повуку из скупштинске процедуре захтеве за аутентичним тумачењем овог закона:

– Разговарао сам са председником Вучићем и он се сложио да овим путем замолим колеге народне посланике, који су поднели захтеве за аутентичним тумачењем чланова Закона о заштити потрошача, Закона о облигационим односима и Закона о заштити корисника финансијских услуга, да те захтеве повуку из процедуре. Као одговорни људи дужни смо најпре да мислимо о интересима грађана, јер они су најбитнији.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ