Србија

Велика туга! УМРЛА ЈЕЛЕНА МАЛЕТИЋ! Србија се опрашта од храбре девојке!

Јелена Малетић, девојка из Богатића која је три последње године синоним храбрости, упорности и воље за животом, преминула је изненада у четвртак поподне у 27. години живота.

Три и по године Јелена се борила да поново нормално живи, као пре несреће у фебруару 2018. године, после које јој лекари нису давали никакве шансе да преживи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Тог 13. фебруара 2018. године пао је снег и путеви нису били очишћени. Кренула је на посао у Шабац и сударила се са камионом, који је вукао њен ауто 30 метара јер се подвукао под точкове. Задобила је тешке повреде главе, едем мозга, хематоме на мозгу, повреде стомака и прелом бутне кости, имала је унутрашње крварење. Била је и у коми 17 дана – испричала је јесенас њена сестра Милица.

Судбина је променила живот девојке коју су сви волели, јер је била увек насмејана, ведра, духовита, волела изласке и провод са друштвом, вредно учила, завршила Високу пословну школу и запослила се у Шапцу.

Када се пробудила из коме лекари су породици саопштили да ће живети парализована од врата на доле. Због великих оштећења мозга није могла самостално да хода и да се храни, изгубила је говор и памћење. Уз љубав и пожртвованост породице, као и уз помоћ хуманих људи који су донирали средства за лечење, Јелена је повела још једну тешку битку за нови живот.

Успела је да својом храброшћу и тврдоглавошћу оповргне суморне прогнозе лекара. После годину дана од незгоде је проговорила. Прву реч коју је изрекла била је – мама.

Уз логопеда је наставила да учи да говори и са великим напретком причала је све разговетније, помало и певушила. Иако је била прикована за постељу ни тренутка није губила вољу за животом и сви су веровали да ће поново стати на своје ноге.

Последње две године имала је неколико операција и лечила се у рехабилитационим центрима традиционалном и алтернативном медицином. Успела је да направи прве кораке у ходалици, а нада за коначно оздрављење била је операција у Кијеву.

Јелена, на жалост, није дочекала своју последњу шансу. Након што јој се здравствено стање изненада погоршало, преминула је у четвртак у Новом Саду. Тужна вест се брзином муње проширила по целој Мачви која је упорну Јелену и њену скромну породицу подржавала у бројним хуманитарним акцијама.

Многи, иако нису познавали Јелену пустили су сузу и жале због прераног одласка девојке чијој су се несвакидашњој упорности дивили, саучествујућу у великом болу са њеном предивном, скромном и упорном породицом.

Јелени су многобројни суграђани уплаћивали новац на рачун како путем организације „Буди Хуман“, тако и личним залагањем.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо/Република

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ