Идвајамо Свет

ОРБАН ЗАТРЕСАО СВЕТ: Украјина није потписала мировни споразум са Русијом по њиховом налогу

Будимпешта из дипломатских и обавештајних извора зна да Украјина, по налогу Сједињених Америчких Држава, није потписала предлог мировног споразума у Истанбулу у марту 2022. године, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан.

Према његовим речима, у дипломатском свету добро је познато оно што је раније изјавио бивши немачки канцелар Герхард Шредер о преговорима Русије и Украјине у марту 2022. године, иако то званичне немачке власти нису потврдиле.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Знамо из разних извештаја и обавештајних извора да је 2022. године у Истанбулу, где су одржани затворени преговори, постојао споразум, који, према дипломатским гласинама, Украјинци нису потписали по инструкцијама САД – рекао је Орбан за радио „Кошут“.

Раније је Шредер изјавио да је Кијев био спреман да пристане на мировни споразум са Русијом у марту 2022. године, али то није остварено због притиска Вашингтона.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је раније за „РТ Арабик“ да Русија има политичку вољу и спремност за дијалог са Кијевом, али за то нема основа.

Председник Украјине Владимир Зеленски оценио је да преговори између Москве и Кијева нису могући док се руска војска налази на територији Украјине.

Извор: Новости

https://www.srbijajavlja.rs/feed/

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ