Идвајамо Свет

ПОЈАВИЛО СЕ ПИСМО, БАЈДЕН НА КОЛЕНИМА ПРЕД СИЈЕМ: Само Кина може да помогне САД, страшно је

Кинеска управа за борбу против дрога послала је циркуларно писмо у коме упозорава релевантне компаније и појединце да спрече незаконите и криминалне активности које укључују производњу, трговину и шверц наркотика и психоактивних супстанци, као и супстанци које се користе за производњу опојних дрога.

У писму које је у четвртак издала канцеларија Кинеске националне комисије за контролу наркотика такође се упозорава на ризик од потпадања под јурисдикцију иностраних агенција за спровођење закона, у вези са продајом хемикалија које нису одобрене и пратеће опреме, преноси Синхуа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник Џозеф Бајден и кинески председник Си Ђинпинг договорили су се током јучерашњег разговора у Сан Франциску да њихове земље наставе комуникацију на нивоу две војске и да сарађују у борби против трговине дрогом.

Бајден и Си су се договорили и да ће Кина зауставити извоз хемијских производа који се користе у производњи опијата фентанила, који је водећи узрок предозирања наркотицима у САД.

Према договору, Кина ће размотрити ситуацију у конкретним хемијским фабрикама које производе елементе од којих се прави фентанил, рекао је новинарима високи амерички званичник.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ