Идвајамо Свет

КРАЈ НИКАД БЛИЖЕ! РУСИ ПРОБИЛИ ОДБРАНУ: Пада кључан град? (ВИДЕО)

Припадници руских снага освојили су према незваничним информацијама стратешки важну индустријску зону у Авдијивки.

Војни блогери преносе да је индустријска зона, која се налази у југоисточном делу града, прешла под контролу руске војске.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Индустријска зона је представљала прву линију украјинске одбране, током претходних година претворена је у својеврсну тврђаву, а налази се на брду што ће руским снагама дати извесну предност у наредним борбама.

Институт за проучавање рата из Вашингтона такође је потврдио да су руске снаге наставиле своју офанзиву у близини Авдијивке и да су постигле одређени напредак. Наводе да се на снимцима од петка види напредак Руса код насеља Краснохоривка које је удаљено само седам километара од Авдијивке.

Руски извори наводе да су њихове снаге напредовале и близу железничке станице Јасиновата-2 југоисточно од града, затим у близини насеља Камианка, које се налази пет километара североисточно од Авдијивке, али и фабрике кокса и хемикалија.

Главни штаб Оружаних снага Украјине наводи да су украјинске снаге одбиле руске копнене нападе источно и јужно од села Новокалинове и у близини насеља Новобахмутивка, Степове, Северне, Первомајске…

Олександр Штупун, портпарол украјинских снага Таврија, изјавио је да је руска војска смањила интензитет ваздушних напада и број оклопних возила која делују у подручју Авдијивке док још спроводи пешадијске нападе.

Извор: Курир

The post КРАЈ НИКАД БЛИЖЕ! РУСИ ПРОБИЛИ ОДБРАНУ: Пада кључан град? (ВИДЕО) first appeared on СРБИЈА ЈАВЉА.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ