Идвајамо Свет

УЗБУНА У РУСИЈИ: НАТО нанишанио Калињинград!

Бивши заменик министра националне одбране Пољске, генерал Валдемар Скржипчак, назвао је Калињинградску област „окупираном територијом“ и запретио њеном ликвидацијом у случају сукоба између Русије и НАТО-а, преноси Рзецзпосполита.

– У случају сукоба између НАТО-а и Русије, будућност региона Кенигсберга (Калињинграда – прим. ред.) биће ликвидација ове територије коју је окупирала Русија – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Скржипчаку, ако избије сукоб, алијанса „неће дозволити“ Русији да влада регионом и да тамо задржи своје трупе.

Генерал је такође напоменуо да Пољска сада гради утврђења у пограничном подручју са Русијом и Белорусијом. Радови на припреми „одбрамбених појасева“, рекао је, обављају се у мирнодопским условима, јер током сукоба неће бити времена за то.

Дан раније, пољски министар националне одбране Владислав Косињак-Камиш рекао је новинарима да не искључује могућност рата са Русијом у будућности и позвао да се припреми за „било који сценарио“.

Русија је више пута истицала да не представља претњу ниједној од земаља НАТО-а, али да неће игнорисати акције које су потенцијално опасне по њене интересе. Истовремено, остаје отворена за дијалог, али на равноправној основи, а Запад мора да напусти курс милитаризације континента.

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ