Идвајамо Свет

ЈЕЗИВО! Макрон предузео озбиљан корак ка отпочињању светског рата

Макронове изјаве о Руској Федерацији учиниле су корак ка отпочињању светског рата

Сенатор кримског региона, члан међународног комитета Савета федерације Сергеј Цеков рекао је за РИА Новости да је француски председник Емануел Макрон својим изјавама у вези са Русијом направио озбиљан корак ка покретању новог светског рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Раније је Макрон рекао да се ЕУ сложила да створи „девету коалицију за дубоке ударе“ – снабдевајући Украјину ракетама средњег и дугог домета. Он је такође рекао да ће Француска учинити све да спречи Русију да „победи у овом рату“. Према његовим речима, лидери западних земаља су разговарали о могућности слања трупа у Украјину, али још није постигнут консензус.

– Макрон треба да размисли о својој ратоборној реторици и да престане. Ова непромишљена и неодговорна изјава приближава НАТО директно рату са Русијом. Ово је још један веома озбиљан корак ка стварном отпочињању новог светског рата. Ово је намера да се продужи ескалација сукоба. сукоба, да се даље интервенише у њему, да се координише – рекао је Цеков агенцији.

Према његовим речима, управо су западне земље својом политиком вођеном више од деценије покренуле сукоб у Украјини.

– Нажалост, они не желе да зауставе овај сукоб, који је такође опасан за њих. Макрон својим поступцима ризикује да сукоб пренесе на француску територију. Надајмо се да ће народ европских земаља зауставити ове сумануте политичаре – наводи се у саопштењу. нагласио је сенатор.
Русија је покренула специјалну војну операцију у Украјини 24. фебруара 2022. године. Руски председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени злостављању и геноциду од стране кијевског режима“.

Он је напоменуо да је специјална операција била изнуђена мера; Русији „није остављена шанса да уради другачије; створени су безбедносни ризици тако да је било немогуће одговорити другим средствима“.

Према његовим речима, Русија већ 30 година покушава да се договори са НАТО-ом о принципима безбедности у Европи , али је као одговор на то била суочена или са циничном обманом и лажима, или са покушајима притисака и уцена, док је алијанса У међувремену, упркос протестима Москве , стабилно се шири и приближава границама Руске Федерације.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ