Идвајамо Свет

САД ИЗВРШИЛЕ КОНТРАУДАР: Планета на ивици катастрофе

ВАШИНГТОН – Америчка војска саопштила је да је извела контраудар након напада противбродским ракетама са територије Јемена која је под контролом проиранских побуњеника Хута.

„Терористи Хути испалили су две противбродске балистичке ракете са територије коју контролишу на брод М/В Пропел Фортуне који је у водама Аденског залива пловио под заставом Сингапура”, навела је америчка Централна команда у објави на платформи Икс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У нападу није било ни повређених нити материјалне штете, преноси Ројтерс, јавља Танјуг.

Број убијених у ракетном нападу који су Хути у среду извели на теретни брод Труе Цонфиденце у Црвеном мору у близини обала Јемена повећао се на три, док су два члана посаде задобила теже повреде, саопштено је данас из либеријске компаније која је власник брода.

Напади Хута на бродове у Црвеном мору пореметили су глобални комерцијални поморски транспорт и присилили компаније да се преусмере на дуже и скупље поморске руте око Јужне Африке.

Хути су саопштили да нападе изводе у знак подршке палестинској милитантној групи Хамас у рату против Израела. САД и Велика Британија су, као одговор на нападе Хута, у јануару почели да да изводе ударе на њихове положаје у Јемену.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ