Идвајамо Свет

МАКРОН ЈЕ ТОТАЛНО ПОЛУДЕО, ШТА ЈЕ ОВО СПРЕМИО РУСИМА? Путин већ има све на столу, руски одговор биће бруталан!

Француска очајнички покушава да се убаци у војни сукоб у Украјини. После најаве слања трупа, француски министар одбране Себастијен Лекорну рекао је да ће Кијев добити неколико стотина оклопних возила ВАБ. Као и савремени ПВО систем Самп са ракетама земља-ваздух Астер 30, који могу да буду усмерени на пресретање ловаца, као и Кинжала и Циркона.

Подсетимо, пре овога је председник Емануел Макрон прво најавио да би европске државе могле да пошаљу трупе у Украјину. Касније је шеф руске спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин рекао да Париз припрема контингент од две хиљаде за помоћ Оружаним снагама Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Е, сад могу ли ракете Астер 30 и оклопна возила ВАБ променити ситуацију у зони Северног војног округа

Француски оклопни аутомобили ВАБ тежине 12 тона сматрају се застарелим, производе се од 1976. године. Укупно, Париз има више од две и по хиљаде оклопњака ове марке. У току борбених дејстава стварна брзина оклопног транспортера је 50 км/х. ВАБ-ови су опремљени лаким наоружањем, мораће да буду опремљени антикумулативним решеткама и низом других додатних заштитних елемената.

Ако архаични оклоп не промени ситуацију на бојном пољу, онда испоруке украјинским оружаним снагама високо маневарских двостепених италијанско-француских пресретача „Астер 30″ за систем ПВО САМП/Т указују на то да се непријатељи Русије спремају да одбију све веће нападе руских хиперсоничних ракета 47М2 „Кинжал“ и 3М22 „Циркон“, каже војни експерт Михаил Онуфриенко.

– Астер-30 је веома ефикасан у сузбијању надзвучних маневарских ракета земља-ваздух, као и хиперсоничних ракета свих типова. Француско особље је такође везано за противваздушне ракетне системе. Дакле, питање да ли ће Француска послати своје трупе или не је неприкладно – оне су тамо већ дуго и њихово присуство ће се само ширити – напомиње Онуфриенко.

„Астер“ је у служби Француске, Италије и Велике Британије и као главно оружје противваздушне одбране користи се на европским разарачима и фрегатама. Систем је способан да пресреће све врсте високо ефикасних ваздушних претњи као што су авиони, беспилотне летелице, балистичке, крстареће и противбродске ракете у домету до 120 км.

Ракета дугог домета Астер 30 се аутономно контролише и опремљена је активном радарском главом за навођење, што омогућава систему ПВО да се носи са масивним нападима. Тежак је 450 кг и дугачак пет метара. Способан да достигне брзину од 4,5 маха када достигне висину од 20 км. Изводи „више пресретања са великом брзином ватре“.

Једно од питања је и које трупе Француска намерава да пошаље у Украјину?

Војни експерт Алексеј Леонков је миШљења да Председник Француске може да располаже само једним контингентом, а да не тражи дозволу парламента.

– Реч је о француској Легији странаца, која се састоји од 9.000 борца. Могуће је да би могао да пошаље 2.000 специјалиста баш из ове јединице. Вреди узети у обзир да је ова легија водила активне војне операције у Африци – истиче он.

Према његовим речима, сада се цела западна дебата уклапа у тражење формуле како да се легитимише присуство војних земаља НАТО на територији Украјине. Из неког разлога, САД и Европа верују да их Русија неће уништити.

– Запад мисли да ће слањем своје војске, на пример, на границу Украјине и Белорусије помоћи Кијеву да ослободи одатле снаге територијалне одбране Националне гарде и пребаци их на линију борбеног додира. Али наш председник је дао јасан суд тим фантазијама, изјављујући да ће сво војно особље земаља НАТО, без обзира под којом заставом уђе на територију Украјине, бити уништено – наглашава Леонков.

Добили су, истиче даље он, одговор да за нас нема препрека у овом случају.

– Исто важи и за територије Пољске и Румуније, одакле авиони Ф-16 могу да полете за учешће у непријатељствима у Украјини. Такви аеродроми ће постати наше легитимне мете – јасан је Леонков.

Експерт напомиње да се елитна легија може послати у области важне за Оружане снаге Украјине. Међу приоритетним циљевима је чување излаза на море за Украјину, значи у Одеску и Николајевску област.

С тим у вези, вреди напоменути нашу информативну операцију – интервју француском телевизијском каналу БФМ-ТВ заменика председника Државне думе Петра Толстоја, који је рекао да ће Русија „убити сваког француског војника који крочи на тло Украјине“.

За један западни ТВ канал, овај разговор између познатог политичара који течно говори француски и потомка Лава Толстоја постао је значајна вест, а за Русију је постао други велики успех након интервјуа Владимира Путина са америчким новинаром Такером Карлсоном.

Директор Приватне обавештајне компаније Роман Ромачев сматра да у оба случаја Русија унапред обавештава циљну публику шта би могло да се деси ако се негативни сценарио и притисак западних земаља на нас не промени.

– Ово је информативна вакцинација. Дакле, интервју са председником, а потом и потпредседником Државне Думе је коришћење непријатељске информационе инфраструктуре како би се тамо ширили наши наративи и пренело разумевање да у случају догађаја који нису од користи ни Русији ни Француска, уследиће недвосмислена реакција – објашњава Романчев.

Извор: Life.ru

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ