Идвајамо Свет

ХИТНА РЕАКЦИЈА МОСКВЕ: Ако распоредите нуклеарно оружје у Пољској…

Званична Москва одговорила на најаву из Варшаве да су спремни да на територији Пољске распореде америчко нуклеарно оружје.

То је, подсетимо, изјавио пољски председник Анџеј Дуда у интервјуу за лист „Факт“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако наши савезници одлуче да у оквиру ‘Нуцлеар Схаринг’ распореде нуклеарно оружје такође и на нашој територији ради јачања безбедности источног крила НАТО-а, спремни смо за то. Ми смо савезници у НАТО-у и имамо обавезе по том питању, што значи да ми једноставно спроводимо заједничку политику“, објаснио је он.

На то је одмах одговорено из Москве, одакле је саопштено да ће Министарство одбране Русије предузети све неопходне мере да осигура безбедност Русије у случају да се америчко нуклеарно оружја распореди на територији Пољске.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Војска ће, наравно, анализирати ситуацију у случају реализације таквих планова и у сваком случају ће учинити све што је потребно, све неопходне узвратне кораке како би гарантовали нашу безбедност“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
Реч је о програму „Нуцлеар Схаринг“ који омогућава Сједињеним Америчким Државама да распоређује своје нуклеарно оружје у земљама НАТО-а које га не поседују.

САД имају у Европи и Турској 100 тактичких нуклеарних ракета. Бојеве главе су снаге од 0,3 до 50 килотона за бомбе Б61-3 и Б61-4 и складиште се у шест база у Белгији, Немачкој, Италији, Холандији и Турској.

Извор: Медији/Б92.нет

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ