Идвајамо Свет

КИЈЕВ У ШОКУ: Шта су им ово Немци послали? (ВИДЕО)

Још у првој половини 2023. године, поједине европске државе саопштиле су да ће Украјини испоручити немачке тенкове „леопард 1а5“, а након одређеног времена број обећаних оклопњака порастао је на више од 200.

Будући да се ради о модернизованим варијантама возила конструисаног шездесетих година, које су у међувремену повучене из оперативне употребе, очекивало се да ће „леопарди“ проћи кроз процес поправке и замене неисправних делова пре испоруке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, на основу докумената украјинске војске које је објавила хакерска група „Берегини“ изгледа да то није био случај.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Наиме, како се може видети у извештају објављеном 20. новембра 2023. године, јединица украјинске војске са ознаком А4723 је у периоду од 13. до 19. новембра у Пољској извршила инспекцију 19 тада испоручених „леопарда 1а5“ из Немачке, током које су утврђени бројни недостаци код 16 тенкова.

Како се наводи у извештају, на основу анализе и прегледа украјинских стручњака, већина испоручених возила имала је проблема са неисправном електроником и опремом за комуникацију, а код неких су поједини уређаји потпуно одстрањени.

Поред тога, код дела оклопњака из Немачке откривени су кварови на нишанским справама, моторима, топовима и ласерским даљиномерима. Оно што читав случај чини још бизарнијим, јесте што је упркос описаним резултатима украјинска војска одлучила да чак 12 од укупно 19 испоручених тенкова уведе у употребу, упркос томе што су свега три „леопарда“ у потпуности исправна, тиме свесно доводећи своје тенкисте у још већу опасност.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ