Идвајамо Русија

Шојгу издао хитно наређење

Руски министар одбране је у разговору са командом у зони СВО указао на важност ефикасног деловања јединица Оружаних снага Русије које се баве поправком и рестаурацијом војне технике у зони борбе али и у позадини

Руски министар одбране Сергеј Шојгу наложио је да се што пре обезбеди већа количина наоружања за војну операцију у Украјини, саопштило је руско Министарство одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Да би се одржао темпо офанзиве и повећао састав руских снага, неопходно је да повећамо обим и квалитет испорученог наоружања и војне технике“, навео је Шојгу током разговора са командантима у седишту Здружене групе снага.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Руски министар одбране је саслушао извештаје команде о тренутној ситуацији у зони Специјалне војне операције (СВО) и природи непријатељских дејстава.

Према речима руског министра, руске снаге настављају да извршавају задатке на оперативним правцима у складу са планом СВО, те постоји потреба за повећањем снабдевања наоружањем и војном опремом.

Због тога су склопљени државни уговори са индустријским предузећима који подразумевају њихов пуни капацитет рада и максимално смањење времена производње наоружања и војне опреме.

Међутим, како је истакао Шојгу, у процесу се јављају питања која захтевају посебну пажњу и хитна решења, нарочито у вези са обезбеђивањем најпопуларнијих узорака.

Руски министар је током састанка са командом посебну пажњу посветио повећању ефикасности јединица Оружаних снага Русије које се баве поправком и рестаурацијом војне технике у зони борбе али и у позадини.

Шојгу је наложио да се предузму додатне мере како би се смањило време потребно за поправку компоненти војне опреме, као и да се повећа обртни капитал резервних делова и компоненти за брзу поправку опреме и наоружања.

Такође, министру је представљено модернизовано стандардно наоружање које ће сада бити ефикасније у борби против непријатељских дронова и штитиће руске војнике на фронту.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ