Идвајамо Свет

МОСКВА НА НОГАМА: Ово се није десило још од Хладног рата

Натовци су активно укључени у праву војну конфронтацију са нашом земљом већ сада, подсећа портпаролка МСП-а Русије и додаје да лажне оптужбе против Русије имају за циљ да се обмане локално становништво земаља НАТО-а

Војне вежбе НАТО-а „Непоколебљив бранилац 24“ указују да се НАТО спрема за потенцијални сукоб са Русијом, рекла је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У питању су, подсетимо, највеће војне вежбе Алијансе од Хладног рата у којим учествује око 90.000 војника из више од десет НАТО земаља и које трају више месеци.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Према њиховом сценарију, активирајући све инструменте, укључујући и хибридно и обично наоружање разрађују се коалиционе акције против Русије. Морамо констатовати да се натовци озбиљно спремају за ‘потенцијални сукоб’ са нама о чему, узгред, отворено говоре високорангирани представници НАТО-а“, поручила је портпаролка МСП-а Русије.

Она је тако одговорила на саопштење које је 2. маја усвојио Савет НАТО-а, у којем се без доказа наводи како је Русија крива за хибридне нападе против чланица овог војног блока. Коментаришући још једну у низу серију оптужби, Захарова је поручила да се НАТО бави оним у чему највише има успеха – дезинформацијом и ширењем антируске хистерије – како би оправдао до сада невиђену милитаризацију Европе. У том контексту споменула је и то што се и даље крију информације о нападу на Северни ток.

Тврдњама да је Русија покренула хибридни рат против НАТО-а Алијанса покушава да обмане становништво Европе и Северне Америке како би се скренула пажња јавности са свега онога што ради НАТО, закључила је, те додала:

„НАТО је био тај који је покренуо хибридни рат против Русије у свим географским правцима. И не само хибридни – у украјинском сукобу натовци су активно укључени у праву војну конфронтацију са нашом земљом. Они не само да финансирају кијевски режим и снабдевају га оружјем, већ му достављају и обавештајне податке након чега се западним оружјем изводе напади по цивилима и цивилној инфраструктури на територији Русије“.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ