Идвајамо Свет

БРУТАЛАН ПОТЕЗ! Путин сачекао да Украјина направи, а онда је уследило разарање

Украјински министар енергетике Герман Галушченко изјавио је да су најновији удари на украјинску енергетску мрежу уништили више објеката него што је индустрија могла да обнови након претходних бомбардовања.

– Ми смо то урадили, а они су то уништили… Нажалост, они су уништили чак и више него што смо ми обновили. Ти напади су направили више од милијарду долара штете. рекао је Галушченко у етеру једног украјинског канала, одговарајући на питање о временском оквиру за обнову оштећених и уништених објеката.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима министра, неки од удара су потпуно уништили објекте, што доводи у сумњу могућност њихове рестаурације.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је Министарство енергетике Украјине саопштило 22. марта, украјински енергетски систем је претрпео највећи удар у последње време. Генерални директор компаније Укрхидроенерго, Игор Сирота, известио је да је Украјина изгубила око 20% свог регулаторног капацитета због оштећења на хидроелектрани Дњепар, која се налази у граду Запорожју, под контролом Оружаних снага Украјине. Према речима генералног директора компаније Јасно, која је део енергетског холдинга ДТЕК, Сергеја Коваленка, због тешког оштећења енергетског система земље до лета може доћи до несташице струје. Градоначелник Харкова Игор Терехов најавио је уништавање термоелектрана и трафо-станица.

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на цивилне циљеве, руске трупе редовно изводе циљане ударе на војне циљеве и инфраструктуру Украјине: енергетске објекте, одбрамбену индустрију, војну команду и комуникације. Истовремено, секретар за штампу председника Дмитриј Песков више пута је нагласио да војска не напада стамбене зграде и друштвене установе

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ