Идвајамо Свет

ПУТИН ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Потписао је

Руски председник потписао је указ о надокнади штете од америчких антируских санкција

Председник Русије Владимир Путин је потписао указ о процедури за надокнаду штете која је нанета Руској Федерацији и Централној банци деловањем Сједињених Држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је одобрио коришћење америчке имовине у Русији, укључујући хартије од вредности, за надокнаду, а њих ће идентификовати правна комисија.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Према документу, носилац ауторских права из Руске Федерације има право да се обрати суду са изјавом о неоправданом лишавању права на имовину у вези са одлуком државног или судског органа САД као и о надокнади штете, наводи се у документу.

У тој изјави је потребно да се наведе процена штете.

Влада мора у року од четири месеца да измени законе неопходне за спровођење председничког указа.

Европска унија је одобрила коришћење прихода од замрзнутих средстава Централне банке Русије за помоћ Кијеву, а како је рекао министар спољних послова Чешке Јан Липавски, само ове године биће искоришћено до три милијарде евра, од којих ће 90 посто отићи украјинској војсци.

На почетку сукоба у Украјини, САД и њихови западни савезници су замрзнули 300 милијарди долара вредну руску имовину. Претежан део замрзнуте руске имовине се налази у ЕУ, док САД држе само мали део. Међутим, Вашингтон је веома агресивно захтевао да се замрзнута руска имовина искористи за „обнову Украјине“.

Замрзнуту имовину Москва не може да користи, али она и даље припада Русији.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ