Идвајамо Свет

УДАРНО! ПРЕШЛИ СУ ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ: Украјински авион напао Русију западним ракетама

УКРАЈИНСКИ војни авион наводно је у недељу први пут гађао мету на територији Русије.

Британски телевизијски канал Скај њуз, позивајући се на извор у Оружаним снагама Украјине, наводи да је погођен руски командни центар у близини Белгорода.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Штета још није процењена, међутим, потврђен је директан погодак. То је прва муниција Оружаних снага Украјине достављена ваздушним путем до мете на територији Русије – рекао је извор британске телевизије.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

За сада није јасно која је врста муниције коришћена у нападу.

– Није познато да ли је то било западно оружје – пише Скај њуз.

Украјина је до сада изводила ударе дроновима дубоко у руску територију, али би Москва коришћење војног авиона за гађање циљева унутар Руске Федерације могла да сматра новом ескалацијом, додаје британски канал.

Украјински портал Страна наводи да је Украјина раније користила америчко оружје за гађање мета у Русији док наглашава да би наводни напад на командно место код Белгорода могао да буде први удар британским или француским пројектилима изведен преко границе. Украјина је иначе од савезника раније добила британске Сторм Шедоу и француске СЦАЛП ракете.

Француски председник Емануел Макрон је иначе недавно рекао да ће Француска пребацити у Украјину борбене авионе Мираж 2000-5 и покренути програм обуке украјинских пилота да науче да управљају тим борбеним летелицама.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ