Идвајамо Свет

СТИГЛА ПОТВРДА: Американци оборили руски авион

Руски авион А-50 за радарско откривање и навођење великог домета (АВАЦС) оборила је страна посада противваздушне одбране у јануару 2024. Ово је открила помоћница начелника штаба 10. армије САД, пуковница Розана Клементе, која је рекла, да је руски авион погођен противваздушним ракетним системом „Патриот“.

Војни експерт, бивши официр америчке војске Станислав Крапивник, потврдио је да комплекс „Патриот“ у потпуности контролишу странци.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„На контролама су странци, а не Украјинци“, каже он. – Морате да схватите да је обука специјалиста за управљање ПВО системом Патриот прилично дуга. Само основни курс за механичаре траје 52 недеље. Следеће фазе могу трајати до 36 недеља.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Штавише, постоји таква нијанса као језичка баријера – сви системи су на енглеском. Дакле, системима Патриот управљају искључиво странци. Пре свега, то су Американци, затим Британци, Немци, а можда и Пољаци.

Клементе је рекла да је руску летелицу напала посада обучена у Немачкој. Према њеним речима, немачки инструктори су током вежби покренули батерију усред ноћи, дали наређење да се пребаце на ватрени положај, покрену ваздушну борбу и брзо оду. Она је изјавила и да се тако припремају ваздушне заседе, када се системи ПВО потискују на саму линију фронта.

„Ако је то заиста тако, онда не сумњам да су немачки „инструктори“ били директно укључени у припрему овог напада, или амерички. Није битно. Није да је то било велико откровење. Само још једна илустрација умешаности „колективног Запада” у наш рат“, прокоментарисао је вест војни дописник Александар Коц.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ