Србија

ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Разговараћу са онима који пређу цензус!

Председник Србије Александар Вучић је у интервјуу за РТС на тераси Председништва рекао да има важнијих тема од састанака власти и опозиције истичући да СЗС поручује да неће да учествује на изборима, јер не могу да победе.

– Волео бих да говоримо о много важнијим темама. Када кажете да нема преговора, нема их, али има различитих притисака сваког дана. Како смо обезбедили српску робу у продавницама на Косову, колико је труда и рада потребно. Али ја треба да се бавим људима који су спремни само да критикују.

Loading...

– Из СЗС кажу нећемо да учествујемо на изборима, а због чега? Зато што не могу да победе, не могу да буду ни близу. А што се тиче разговора, они су благородни где год да се одвијају. А они са мном неће да разговарају, никада нису тражили разговор са мном. Ја сам срећан што они разговарају. Када нека од њихових политичких организација пређе цензус, онда ћу разговарати са њима – закључио је Вучић.

Председник Србије је нагласио да му је стало да сви изађу на изборе јер онда може да се види ко је ко.

– Ограду сам уклонио зато што је лепше без ограде. Сада када буду хтели да врше насиље, мораће да уђу у зграду. Ту ограду је поставио Борис Тадић и када сам ја организовао протесте, људи нису прескакали ограде. Ње сада више нема, у суботу ће на вратима бити пет или шест девојака које ће да их упозоре на то шта је кршење закона – каже председник Србије.

Вучић је рекао да ће Србија брзо да напредује – “брже него што су многи очекивали, а на радост грађана”.

Александар Вучић је рекао да то што је Фајненшел тајмс објавио да је Србија лидер у свету по броју директних страних инвестиција представља велику част и обавезу.

“То је други пут да добијамо ту оцену. Нисмо највећи на свету, него када се гледа пропорционално броју становника и територији. У складу с тим остварен је извандредан резултат. Срећан сам због тога”, рекао је Вучић.

Указао је да Србија има више директних страних ивестиција од свих земаља региона заједно.

“Поново ћемо имати одлуке немачких компанија о доласку, борићемо се за нове инвеститоре и тиме обезбедити посао за наше људе, бољи стандард, људи ће бити задовољнији. Постајемо другачија земља, види се сваког дана, кроз путеве пруге и друго”, навео је председник.

Вучић је истакао да нема компаније која после текста Фајненшел тајмса неће погледати какви су услови у Србији.

“Не постоји озбиљна компанија усвету која неће проверити ситуацију у Србију – какви су услови, људи, субвенције, радна снага, да ли је образована, пожртвована и лојална радна снага”, рекао је Вучић и додао да се то директно одражава на животни стандард и смањење броја незапослених.

Председник је навео и да су се пензије, када је постао премијер, исплаћивале 60 одсто из буџета, уместо из пензионог фонда, док је сада тај број испод 30 одсто.

То показује колико је боља ситуација и колико смо напредовали за пет година и створили бољу ситуацију. Људи могу да буду мирни, живе у периоду стабилности, а и стандард ће бити бољи”, рекао је Вучић.

Поводом најављеног националног инвестиционог плана, Вучић је рекао да ће држава имати и више од 10 милијарди евра да инвестира. Истиче и да нећемо због тога имати раст јавног дуга.

“Имаћемо више у периоду од пет година јер очекујемо да годишњи раст буде већи од две милијарде”, рекао је Вучић.

Имаћемо, каже, највећи привредни раст у југоисточној Европи, од преко четири одсто.

“То ће бити нешто мање од две милијарде, за толико ћемо стварати нову вредност. Стварали смо планове, исувише смо озбиљни да бисмо се играли с тим”, поручио је председник.

Навео је и да никада у кампањи није обећавао куле и градове и да није говорио да ће тећи мед и млеко, већ да нас очекује тежак рад и решке мере да бисмо нешто направили.

“Када је Црна Гора имала 511 евра, ми смо имали просечну плату 365 евра”, рекао је Вучић истакавши да ће просечна плата у Србији до краја године бити преко 500 евра.

Вучић је рекао да ће Србија брзо да напредује – “брже него што су многи очекивали, а на радост грађана”. Уверен је да ће људи по добру памтити ову годину и године које долазе.

Извор: Курир

Loading...
loading...
loading...