Идвајамо Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ: Руси кренули у завршни напад

Русија гађа украјинске железнице ваздушним ударима како би прекинула испоруку очајнички потребног америчког оружја на линију фронта и ометала војну логистику, рекли су данас украјински извори.

Сједињене Државе су ове недеље одобриле пакет помоћи Украјини од 61 милијарду долара и саопштиле да би прве пошиљке требало да стигну у року од неколико дана, ублажавајући акутни недостатак артиљеријских граната који месецима омета кијевске снаге.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Док је помоћ финализована након шест месеци препирки у Конгресу, руски министар одбране је у уторак рекао да ће Москва појачати нападе на логистичке центре и складишта у којима се налази западно оружје.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Украјинска железничка инфраструктура била је у четвртак на мети руских напада у источној Доњецкој области, североисточном региону Харкова и централном Черкаском региону, саопштила је национална железничка компанија.

Многоструко надмашујући кијевске снаге по бројности и наоружању, руске снаге су јачале на бојном пољу од фебруара, када су заузеле дугогодишње упориште Авдејевку.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ