Идвајамо Свет

МОСКВА ЗАПРЕТИЛА ВАШИНГТОНУ: Све ћемо их оборити

Још увек се не зна да ли ће авионима управљати Украјинци обучени у Сједињеним Државама, или амерички пилоти, рекао је први заменик председника Комитета за одбрану Државне думе Алексеј Журављов, додавши да он нагиње ка другој опцији

Русија ће сигурно елиминисати авионе Ф-16 ако буду испоручени Украјини, рекао је за „РИА Новости“ Алексеј Журављов, први заменик председника Комитета за одбрану Државне думе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Авиони Ф-16 и пилоти који ће њима руковати почеће да пристижу у Украјину ове године, рекао је раније шеф Пентагона Лојд Остин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

„Ми већ дуго уништавамо авионе Оружаних снага Украјине на терену, спречавамо их да полете, покривамо аеродроме ФАБ-овима (фугсним авио-бомбама) са модулима за навођење и корекцију и балистичким пројектилима, а у овом случају нема велике разлике да ли су то ‘миг-29’ или Ф-16 – сигурно ћемо их елиминисати“, рекао је Журављов.

Према његовим речима, још увек се не зна да ли ће авионима управљати Украјинци обучени у Сједињеним Државама, или амерички пилоти.

„Више нагињем ка другој опцији. И у овом случају, убрзо након тога, 200 пошиљака ће бити послато натраг у Америку, што ће, надам се, америчка јавност брзо приметити“, додао је посланик, наизглед инсинуирајући да ће амерички пилоти погинути ако дођу у Украјину.

Извор: РИА

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ