Идвајамо Свет

„УЖАСНУТИ СУ…“: Британски експерт открио шта је уплашило украјинске војнике у области Харков

УКРАЈИНСКИ војници у области Харкова уплашени су због употребе нових руских авионских бомби ФАБ-3000, рекао је британски аналитичар Александар Меркурис на свом Јутјуб блогу, преносе РИА новости.

„Украјинци су ужаснути руском употребом нових бомби ФАБ-3000, које су тестиране у области Липеца (регион Харков)“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи Меркурис, Русија је побољшала перформансе својих високоексплозивних бомби, што ће им омогућити да изводе ударе са већом прецизношћу.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У петак је немачки новинар Билда Јулиан Репке, позивајући се на видео који се проширио интернетом, најавио прву употребу ФАБ-3000 од стране руских трупа. Новинар је нагласио да муниција садржи 1,2 тоне експлозива. Поред тога, додао је он, ФАБ-3000 има колосалан домет уништења и изазива огромну штету.

Министарство одбране је у марту најавило покретање масовне производње тротонских високоексплозивних авионских бомби ФАБ-3000. Како је за РИА Новости рекао војни експерт Алексеј Леонков, ваздушна бомба од три тоне има такву разорну моћ да може да се користи за јуриш на посебно утврђена подручја, а нове технологије ће је претворити практично у оружје високе прецизности.

Извор: Новости

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ