Идвајамо Свет

ШОК НА ГРАНИЦИ СА РУСИЈОМ: Хитно је обустављено, прети државни удар?

ПРОЦЕС интеграције Грузије у Европску унију је обустављен, изјавио је амбасадор ЕУ Павел Герчински.

– Намере актуелне грузијске владе су нејасне лидерима Европске уније. Закон о транспарентности страног утицаја је очигледно корак уназад. Поред тога, антизападна и антиевропска реторика уопште није у складу са декларисаним циљем придуживања Европској унији. Нажалост, тренутно је суспендован пријем Грузије у Европску унију – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истовремено, представник ЕУ је догађаје назвао тужним.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

Како је саопштила руска Спољнообавештајна служба (СВР), САД су решене да промене власт у Грузији после парламентарних избора 26. октобра.

Како су истакли, администрација Џозефа Бајдена је покренула велику информативну кампању како би дискредитовала владајућу партију Грузијски сан, а пропагандна кампања ће се заснивати на оптужбама да је Русија, наводно, крива за све невоље Грузије.

Кључну улогу у том погледу требало би да одигра грузијска председница Саломе Зурабишвили, која ће дати интервју америчким медијима, где ће окривити владу за „деградацију“ преговора о приступању Тбилисија ЕУ и упозорити на „катастрофалне последице приближавања Москви“, саопштио је СВР.

Амерички „покровитељи“ су већ дали команду опозиционим снагама у Грузији да почну да планирају протесте у тој земљи, истакли су у руској агенцији.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ