Спорт

ПЕШИЋ: Размишљам само о освајању титуле

Фудбалери Црвене звезде веома су близу освајања нове титуле. До краја сезоне остало је још пет кола, али с обзиром на број бодова и предност коју имају у односу на највећег ривала и најближег пратиоца, екипу Партизана, реално је да „чета“ Владана Милојевића заседне на шампионски трон. Велики допринос овосезонском учинку дао је и Александар Пешић.

Нападач тима из Љутице Богдана сумирао је учињено у досадашњем делу сезоне. Црвено-бели су кренули од првог кола квалификација за Лигу Европе и стигли до прве рунде нокаут фазе, а као што је речено смеши им се и титула. Једино што је покварило утисак навијачима Звезде, као и екипи је елиминација у четвртфиналу Купа Србије, од Мачве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пешић је у досадашњој каријери променио неколико клубова, а у Звезда га је купила од Тулуза. И када се подвуче црта, 25-годишњак рођен у Нишу сматра да ће му ово бити најуспешнија сезона како на клупском тако и на личном плану. С тим да још није почео да се радује, јер како је признао, то не жели да уради док се титула и математички не обезбеди.

– Биће ово најуспешнија сезона, наравно, ако титула буде наша. Потребно је да освојимо још шест бодова и не бих унапред ништа да причам. Што се тиче личног учинка, могу да кажем да јесте – рекао је Пешић у разговору за Србију Данас.

Било је периода ове сезоне, када Пешића није хтео гол. Једноставно, није лопта није хтела у мрежу.

– То је нормално у фудбалу. Некада иде, некада не иде. Зато је фудбал и занимљив. Не може стално да се дају голови или да се асистира. Наиђе такав период. Мада, не бих ја то ни назвао кризом, имао сам четири асистенције. Можда то тако делује, јер знам да се од нападача очекују пре свега голови.

 

 

Извор: srbijadanas.com/Д.Н.

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ