Србија

ШАРОВИЋ НАПРЕДЊАЦИМА: Отели сте пензије народу и жуте лопове убацили у своје редове

Расправа о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, данас је у Скупштини Србије ескалирала између посланика Српске радикалне странке Немање Шаровића и неколицине посланика СНС-а.

– Устав Србије гарантује грађанима Србије стечена права, међу њима и право на пензије! Ви, као владајућа већина, не разликујете право на пензије од социјалне помоћи, а то сте показали када сте донели закон којим сте грађанима Србије отели примања на које имају право у складу са законом отимајући им оно што су зарадил – оштро је подсетио током скупштинског говора Шаровић, образлажући зашто је Предлог закона о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању у појединостима антиуставан и незаконит.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Да ли сте узели 10 одсто од пензија или сте донели декрет да се свима скине са текућих рачуна или штедних улога по 10 одсто, потпуно је свеједно – пљачка је пљачка, отимачина је отимачина! Ваш председник, Александар Вучић, гарантовао је пензионерима да они неће бити на удару и да њима неће бити ништа отето, да ће бити заштићени јер су они ти који су земљу градили – подсетио је посланик Српске радикалне странке и наставио у истом стилу.

– Међутим, врло брзо је то обећање заборављено! Одмах након избора, ви сте направили уштеду у буџету тако што, уместо да штедите на фонтанама, лоповлуку и корупцији приликом јавних набавки, ви сте одлучили да идете оним путем којим су ишли жути пре вас – да узмете милијарду евра преко јавних набавки и да отимате од пензионера – критиковао је Шаровић.

И на крају излагања закључио:

– Ви, из СНС-а, упорно говорите како су жути опљачкали ово, опљачкали оно. Али, уместо због тога да их ухапсите, ви сте их стрпали у своје редове! Више је представника Демократске странке у СНС него што је остало у ДС. То је истина.

Немања Шаровић осврнуо се и на негирање министра финансија Синише Малог, који је имао важне политичке функције и код претходних властодржаца, да никада није био члан Демократске странке.

– Тако Синиша Мали каже „Ја никада нисам био члан ДС”! Па, кога то занима да ли је званично био члан те странке. Он је био експонент те политике, као што је сада Ана Брнабић експонент ваше политике! Кога брига да ли је она формално члан ваше странке или није, важно је да спроводи вашу политику – нагласио је Шаровић.

 

Извор: Srbin.info

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ