Спорт Србија

НОВАКОВА ИСПОВЕСТ ОД КОЈЕ ЗАСТАЈЕ ДАХ: Хтео сам да оставим тенис, а онда је дошла…

Српски тенисер у Шангају ће покушати да освоји четврти трофеј.

Новак Ђоковић се припрема за почетак Мастерса у Шангају, где ће му први ривал бити Француз Жереми Шарди. Трећи тенисер света изјавио је после сјајних резултата у последње време да му је супруга Јелена најважнија особа у животу и да је захваљујући њој постао један од најбољих играча у историји „белог спорта“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новак и Јелена су заједно 13 година, од чега су четири у браку.

– Јелена је најважнија особа у мом животу. Била ми је највећа подршка 2010. године, када сам размишљао да не играм више тенис. Да није било ње, не знам где бих завршио. Верујем да нас је судбина спојила – истакао је Ђоковић.

Јелена је говорила да је јака жена због мужа, а Ђоковић је признао да га она никад није издала.

– Јелена ми је много помогла да пронађем снагу у тешким ситуацијама. Уз мене су били још родитељи и браћа. Али на крају се ипак све своди на то како ја доживљавам ствари и борим се са њима.

Новак и Јелена су родитељи Стефана (4) и Таре (1). Труде се да не буду превише заштитнички настројени, али разумеју оне који јесу.

– До презаштићености долази јер сте уплашени да неко може да повреди ваше дете или породицу. Јелена и ја се трудимо да не размишљамо о тим стварима, иако као и сви родитељи, морамо да будем опрезни. Али покушавамо да се концентришемо на позитивне аспекте.

Ђоковићев наследник већ воли спорт.

– Стефан је баш заинтересован, највише за тенис и фудбал. Много времена проводи напољу. Има другаре у Србији и Монаку, а много је играча који воде децу на турнире. Срећни смо како се одвија његово одрастање.

Ђоковић ће у Шангају покушати да освоји четврту титулу на престижном мастерсу, где је био најбољи и 2012, 2013 и 2015. године.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ