Регион

ИЗЕТБЕГОВИЋ У ЗЕНИЦИ затражио наоружавање БиХ ради парирања Србији и Хрватској

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ Председништва БиХ Бакир Изетбеговић присуствовао је обележавању 26. годишњице оснивања Седме муслиманске бригаде у Зеници, а у обраћању присутнима је казао да ових дана сведочи јединству Срба и Хрвата, али и додатном разједињавању Бошњака.

Коментаришући наоружање Србије и Хрватске, Изетбеговић је казао да се и Босна и Херцеговине мора наоружавати или ће, ако буде слаба, бити крајња адреса.

“Сиромашни суседи троше новац на скупо оружје. Видите те ракетне системе и авионе по Србији и Хрватској и ми у свему томе морамо држати баланс јер слабост привлачи адреси. Онако како вакуум привлачи ветар, усисава, тако ће привући и адреси ако будемо слаби, ако процене да смо слаби”, казао је Изетбеговић.

Додао је да је спас у наменској производњи те да је Босна и Херцеговина на правом путу у погледу наоружања.

„Шанса је у наменској производњи. Ових дана завршавамо пушку, ускоро ћемо кренути с хаубицама и дроновима, да не набрајам даље. Радимо муницију свих врста, вишецевне бацаче… Када сам казао да ћемо јачати наменску производњу за комерцијалне потребе и тржиште и `за не дај Боже` одмах су се забринули у Београду. Млади Изетбеговић се усудио претити да ће се бранити БиХ. Погледајте сада однос – и данас овде то понављам – јачаћемо наменску производњу“, казао је Изетбеговић за шта је награђен великим аплаузом.

У наставку обраћања је казао да је потребно јачати и `јединство патриота и моћ БиХ земље` те да се никада више неће поновити 1992. година када су непријатељи затекли ову државу неспремну и ненаоружану.

„Прошли пут смо сви настрадали, али морамо бити јаки и организовати се како нас не би напали. Срби се уједињују преко Београда и цркве, ХНС се уједињује међусобно, а само Бошњаци ових дана причају о додатном разједињавању. Ја их поново позивам да то не раде и да направимо пробосански камп који ће све ове силе држати под контролом. Нека престану с унутарбошњачком препирком и свађом“, додао је Изетбеговић.

 

Извор: Klix.ba

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ