Србија

ТРГОВЦИ НА КОСОВУ УПОЗОРАВАЈУ ПРИШТИНУ: Цена хлеба већ је скочила за 30 одсто, а тек следе ДРАСТИЧНА ПОСКУПЉЕЊА!

Одлука владе у Приштини о увођењу царина на 100 одсто на увоз робе из Србије и БиХ ступила је на снагу у среду, одмах по усвајању.

Та мера се не односи на марке осталих земаља које се производе у Србији, БиХ. Царине Косова забраниће увоз на косовско тржиште свих производа на којима пише Косово и Метохија, Косово УМНИК, Косово 1244, као и сваку декларацију где се користе само имена градова без имена државе Косово.

За примену ове одлуке надлежни су косовско министарство финансија, Агенција за храну и ветерину и друге релевантне институције, пише у одлуци косовске владе.

Мере косовске владе почеле су да погађају мале трговине, оне које немају залихе. У тим радњама је видљиво повећање цена, док веће трговине још одолевају, јер и даље имају робу у магацинима, јавља Андрија Игић, репортер РТС-а.

Међутим, како се наводи, и у тим већим радњама доћи ће до драстичног повећања цена. Преполовљено је допремање робе, па се ускоро очекује да постојеће залихе буду испражњене.

Снежана Сојевић, трговац из Грачанице наводи да ће са доласком нове робе доћи до поскупљења.

„Народ је револтиран, слушамо свакодневно о тим поскупљењима, и она ће највише погодити људе који живе овде, и Србе и Албанце и Роме, а не политичаре“, рекла је Сојевић.

Како се наводи, хлеб је поскупео за 30 одсто у многим срединама на КиМ јер је поскупело брашно, скочила је цена пшенице, уља, квасца, соли и шећера.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs/RTS

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ