Србија

Шиптари одговорили Америци: „Пре ће пасти влада, него што ћемо повући мере“

Нећемо повући одлуку, каже саветник косовског премијера Рамуша Харадинаја и представник приштинских институција у дијалогу са Београдом, Авни Арифи, у одговор на позив САД да укину увећане таксе за робу из Србије.

Арифи је рекао да ће косовска власта пре пасти, него повући одлуку о повећању пореза за 100 одсто на робу из Србије и БиХ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је тако реаговао за приштински портал Љајми, у одговор на поруку америчког државног секретара Мајка Помпеа да Приштина треба да укине одлуку о стопостотном повећању пореза на робу из Србије и БиХ.

„Не, нећемо повући одлуку. Влада ће радије пасти него што би повукла одлуку о повећању пореза на 100 посто“, рекао је Арифи.

Амерички Стејт департмент саопштио је раније да је државни скретар САД Мајкл Помпео, на састанку са председником Kосова Хашимом Тачијем позвао Приштину да одлуку о повећању пореза на робу из Србије и БиХ и да се окрене раду на нормализацији односа са Београдом.

Мустафа: Акције Срба јасан сигнал у ком правцу иде земља

Председник Демократског савеза Kосова Иса Мустафа рекао је да су „данашње акције Срба на северу земље, оставке градоначелника четири општине и ‘резолуција о прекиду комуникације са Приштином’ јасан сигнал у ком правцу иде земља“, пренела је РТK 2.

Kако је Мустафа навео, „званичници наше владе треба да брину о уставном поретку земље, док не буде прекасно“ те је додао да се држава не одржава и не води фолклором.

„У оваквој ситуацији, сматрам да би требало да се састане Влада и Скупштина Kосова, додао је Мустафа.

Тачи: Следеће године, у ово време, KБС…

Kосовски председник Хаšим Тачи тврди да ће „следеће године Kосовске безбедносне снаге (KБС) обележити ‘Дан снага’ као најновија војска на свету“.

„Kосовске безбедносне снаге су са професионализмом, одговорноћу и непристрасноћу обавиле све задатке који су им постављени до сада… Честитам девојкама и младићима Kосовских безбедносних снага ‘Дан снага. Овај дан Kосовске безбедносне снаге ће следећи пут прославити као војска Kосова. Најновија војска на свету, која ће допринети миру и безбедности и ван Kосова, ускоро ће постати реалност“, навео је Тачи, преноси РТK2 на српском језику.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ