Србија

СРБИЈА СПРОВОДИ РУСКУ ПОЛИТИКУ, ЕВРОПСКА УНИЈА НАС ИГНОРИШЕ: ХАРАДИНАЈ наставља да ПРЕТИ и најављује НОВЕ СУКОБЕ!

Те приче о размени територија су апсурдне. Нас занима само да Србија призна чињенично стање, а то је да је Kосово – независна држава

Премијер тзв. Kосова Рамуш Харадинај изјавио је у интервјуу за Фајненшал тајмс да се глас Kосова практично ни не чује у Европској унију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он такође тврди да таксе од 100 одсто нису знак ароганције већ очајнички потез који је био неизбежан.

Харадинај је у интервјуу затражио од Европске уније да претензије Kосова узме много озбиљније него до сада како би се избегла нестабилност у региону. Kосовски премијер оптужио је Србију да спроводи руски утицај како би се изазвале тензије у региону. Фајненшал тајмс такође пише да ови коментари косовског премијера долазе у време када су тензије између Србије и Kосова доведене до крајње тачке усијања.

Једна од тема било је и формирање Војске Kосова, односно трансформација Безбедоносних снага Kосова у армију, која би требала да буде изгласана 14. децембра.

– Ми то не радимо из ароганције, већ зато што немамо другог избора – рекао је Харадинај и додао:

– Свих ових година жалили смо се Европској комисији како Србија не поштује ЦЕФТА споразум, ни договоре постигнуте у Бриселу, баш као ни обећања која смо постигли током састанака, али Европска унија уопште није обраћала пажњу на наше притужбе – објаснио је Харадинај америчком медију.

Такође је казао да је идеја о промени граница и територијалној размени „веома опасан регионални план“ који су, по њему, покренули председник тзв. Kосова Хашим Тачи, председник Србије Алекдсандар Вучић и неки европски лидери.

– Те приче о размени територија су апсурдне. Нас занима само да Србија призна чињенично стање, а то је да је Kосово – независна држава. Што је већ учинила половина чланица Уједињених нација – казао је Харадинај.

 

Извор: Espreso.rs/Gazetaexpress.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ