Србија

ВУЧИЋ: Моји омиљени опозиционари су Ђилас, Јеремић и Обрадовић – њих ћу да побеђујем докле год будем хтео!

Председник Србије Александар Вучић није искључио могућност одржавања избора у овој години, нагласивши, међутим, да је најважније видети шта је у интересу грађана

– Не искључујем ту могућност, јер у марту или априлу улазимо у изборну годину и то није ништа ванредно. Очигледно сви мисле да су много снажни и да могу да побеђују. Мислим да на изборе можемо да идемо. Има идеје унутар странке да ја водим изборну листу СНС пре него што дође неко други. Чини ми се да би им то могло донети убедљивије резултате. Али много је важније видети шта је у интересу градана Србије – каже Вучић у интервјуу за портал Еспресо.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање када ће на ТВ дуел са представницима опозиције, каже да може да иде на дуел са њих пет.

– Чим се њих пет договоре којих су то пет. Они на једну страну, ја на другу. Само тражим да имам исто време, не више, исто време као и они. Прегазићу их, победићу их – каже Вучић, нагласивши да ће их победити аргументима, чињеницама, политиком.

Они, како каже, политику немају, осим политике мржње.

Вучић истиче и да се не боји нечег што ће неко негде да изговори и да неће да купује милост.

– Ја сам једини који неће да купује милост и који неће да купује лепе речи, јер мој посао је да радим за земљу, а не да радим за то да ме вређају на најстрашнији начин. Мој однос је такав, ја не правим дилове. Нема оног: “нашао сам се с Вучићем у кафани, био је Ђиндић код Слобе на канабету“, био је овај код овог, онај код оног. Kод мене није. Нико од њих. Не знам о чему бих причао с њима – каже Вучић.

Kаже и да не жели да неко из опозиције дође да прича са њим и да евентуално усагласе позиције.

– Kоје позиције да усагласимо? С човеком који каже “ти си видно нарушеног здравља“, а ви му кажете: “ви више говорите о себи“ и онда он каже, “Вучић је рекао да ће да ми се освети“. Где је Вучић то рекао? „Не, то је моја поуздана информација“. Ајде немој да лажеш бре, барабо једна.“

На питање ко је његов омиљени опозициони политичар – Војислав Шешељ, Чеда Јовановић или Ненад Цанак, Вучић одговара:

– Моји омиљени опозициони политичари су Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић. Њих ћу да побеђујем докле год будем хтео.

На питање о новинару Милану Јовановићу и да ли он може да буде заштићен, Вучић каже да може.

– По првим резултатима истраге, тај стан је био празан, месецима нико у њега није долазио и неко је вероватно типовао празан стан да би био опљачкан, јер се види по ономе што је употребљавано. Није то било припремано за физички напад, већ за пљачку, за обијање. Први напад је био напад којим се угрожавала сигурност и безбедност, а да ли је био покушај убиства, немојте то ни ви, ни ја да закључујемо. То како ће суд да тумачи, то је њихова ствар. Немојте ви да будете ти који ће да причају: „Јао, неко је покушао да убије Борка Стефановића“, а онај што је покушао да неког другог окреће на ражњу, он је колега новинар и он је добар – додао је.

У вези са одласком Ивана Ивановића са ТВ Прва, Вучић каже да се тражи сваки могући скандал да би се рекло: „јао, ето нам разлога да протестујемо“.

– Не можемо да причамо о расту, не можемо да причамо о болесној деци коју блесави Вучић лечи, шест и по пута више него што су љубитељи деце и обожаваоци деце радили у своје време, него хајде да причамо о цензури. Ма, пустите ме тих празних прича.

Упитан да ли остаје у политици после актуелног мандата, каже: „Не бих се кладио“ , а на питање ко је нови Вучић у СНС, одговара:

– Неће бити новог Вучића. Свако оставља свој печат, али ће свакако бити новог лидера у СНС

 

Извор: Espreso.rs/Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ