Свет

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ: „Зашто Руси ћуте о С-500? Погађа мету на 600 километара“ (ВИДЕО)

„Они се плаше да би производња С-500 могла да поткопа огромни успех С-400“

Руски противваздушни ракетни систем С-500 „Прометеј“ је по тактичко-техничким могућностима много супериорнији од система С-400 „Тријумф“, па би беспотребна реклама првог могла да омете промоцију другог на међународном тржишту, пише „Нешенел интерест“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички новинар наглашава да домет ракете С-500 износи 600 километара, што је за 200 километара више од С-400. Осим тога, први систем може истовремено да прати и пресреће до десет бојевих глава које се крећу брзином од око 6,5 километара у секунди, као и да открива невидљиве авионе.

„Нешенел интерест“ пише да ограничено праћење темпа рада на С-500 можда није условљено техничким потешкоћама у прављењу система, већ економским параметрима.

„Они се плаше да би производња С-500 могла да поткопа огромни успех С-400“, претпоставља лист.

С-500 припада новој генерацији противваздушних ракетних система земља—ваздух. Он представља јединствени систем великог опсега и високог пресретања са повећаним потенцијалом противракетне одбране и може да пресретне балистичке ракете.

Русија тврди да С-500 може да обори хиперсоничне ракете, дронове и стелт авионе, као што су ловачки авиони пете генерације и понос америчког Ратног ваздухопловства Ф-22 и Ф-35.

Извор: Srbija Danas/rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ