Спорт Србија

НИ ДА НИСАМ ИМАО ШТА ДА ЈЕДЕМ НЕ БИХ ДОШАО У ЗВЕЗДУ: После исповести репрезентативца Србије цела земља је на ногама!

„Не ради се ту о Звезди као Звезди, већ о људима који воде причу и то је оно што навијач не може да разуме“

Некадашњи репрезентативац наше земље Иван Ергић рођен је у Шибенику 1981. године, а када је рат избио у Хрватсој, заједно са породицом се преселио у Аустралију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тамо је каријеру почео у Перту, а онда је 2000. године потписао за Јувентус који га је послао на позајмицу у Базел, а касније је провео чак девет година у том швајцарском клубу, да би са 30 година каријеру завршио 2011. Бурсаспору.

Током своје каријере играо је и за репрезентацију наше државе на 11 утакмица, а од 2008. је повремено писао за портале о разним темама, које нису везане директно за фудбал, као што су управе клубова, газде лига и одоговорни људи у спорту, мушки шовинизам у спорту и разних других, недавно је објавио и збирку поезије „Приручник за чекање“.

Ергић је био гост емисије Интервју у продукцији Балкан инфа где је причао о својој каријери и разним детаљима из ње, а посебно интересантно је било оно које се тиче вечитих и да ли је имао понуде из Црвене звезде и Партизана.

– Било је неких спекулација, није било директног контакта са људима из клуба, било је неких индиректних преко менаџера. Ја сам имао срећу што сам заобилазним путем направио каријеру, а не кроз наш фудбал. Мислим да не бих могао да се навикнем на те њушке које су у нашем фудбалу… Стварно не бих могао. Навијачи то не могу да разумеју. Многи су се наљутили кад сам рекао да не бих ишао у Звезду макар био гладан. Не ради се ту о Звезди као Звезди, већ о људима који воде причу и то је оно што навијач не може да разуме. Ти си свакодневно окружен с тим људима. За мене никада није дилеме, иако сам за Звезду навијао као клинац у средини где није било популарно навијати за тај клуб.

Данас не навијам, поготово кад видим шта се дешава на стадионима, то нема везе са навијањем. Не могу да гледам утакмице, мене то боли – искрен је Иван.

Ергић је био члан репрезентације на Светском првенству 2006. године, а сада је отворено причао о стварима које су се догађале у националном тиму током Мундијала.

Никад нисам причао о конкретним стварима и гледам да избегнем да причам о томе јер одмах би био обележен као неко ко нарушава атмосферу. Не знам шта бих могао да испричам. Ја сам позван директно нисам играо квалификације упознао сам те момке тамо. Осетила се нека чудна атмосфера, тензија. испада, можда нисам познавао неке интимне односе међу њима, да бих доносио суд о њима зашто неко није играо или неко јесте. лија Пектовић је рекао да ће направити конференцију и испричати ко је нарушавао атмосферу, али није урадио. Разумем га, доста играча има неку своју инфраструктуру у савезу и међу медијима, тако да су ти неки играчи јачи од њега а можда је био и уцењен. После је био Kелементе, а ја сам у међувремену одустао, па ме Радомир Антић вратио и све сам му испричао како је било. А он ме уверио да се вратим и стварно су ствари биле другачије кад је он дошао имао је ауторитет.

 

Извор: Alo.rs

 

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ