Србија

АЛБАНЦИ СЕ ОПАСНО ОБРУКАЛИ: Пацоли изјавио да ће ова земља признати Косово, а онда му из амбасаде стигао жесток одговор!

У последње две године ниједна држава није признала Kосово, а то, упркос најавама шефа дипломатије привремених институција у Приштини Беџета Пацолија, неће учинити ни Kонго.

У последње две године ниједна држава није признала Kосово, а то, упркос најавама шефа дипломатије привремених институција у Приштини Беџета Пацолија, неће учинити ни Kонго.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство спољних послова Србије у уторак је примило ноту Амбасаде Демократске Републике Kонго, поводом навода Пацолија да ће ова земља ускоро признати независност јужне покрајине, а у којој се наводи:

– ДР Kонго не признаје, ни де јуре ни де фацто, ентитет Kосова. Амбасада моли МСП Србије да узме у обзир ово појашњење. Интелектуалци Француске покренули су петицију којом ће покушати да натерају Владу те земље да преиспита одлуку из 2008. године о признању „марионетске државе Kосово“.

Ново Пацолијево „подметање“ уследило је након критика које је претрпео у приштинском парламенту, због стаганације у процесу признавања. Он је прошле недеље најавио да је Kонго покренуо процедуру признавања Kосова, али је убрзо демантован.

Нервоза у Приштини је све очигледнија јер не само да не успевају да обезбеде нова признавања, већ је у претходном периоду чак 13 држава повукло признавање Kосова. То су до сада учинили Мадагаскар, Соломонска Острва, Лесото, Суринам, Гренада, Kомора, Бурунди, Доминика, Сао Томе и Принципе, Либерија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја и Палау.

Иако МСП у Приштини тврде да 112 од 193 чланице УН признаје Kосово, тај број пао је испод 100.

Извор: Alo.rs/ N.M.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ