Србија

ХАПСЕ МИНИСТРА ИЗ ВЛАДЕ И ЛИДЕРА ОПОЗИЦИЈЕ?! Кренула општа чистка, откривено који људи су следећи на списку за затвор!

Према речима извора, полиција и надлежни органи већ месецима истражују, а према резултатима досадашње истраге, “дошло је време да за прљаве послове одговара један министар”.

Недавно хапшење корумпираних челника општине и једног предузетника у Пожеги само је почетак акције чишћења државе од корумпираних функционера у којој се дошло до доказа у случају једног министра, једног познатог бизнисмена и једног од лидера опозиције.

“Нема толеранције за оне који су злоупотребили функције и позиције да се на грбачи народа обогате. Сви они који су муљали са јавним набавкама, тендерима, намештали послове, узимали провизије, биће процесуирани”, каже неименовани извор.

Према речима тог извора, полиција и надлежни органи већ месецима истражују, а према резултатима досадашње истраге, “дошло је време да за прљаве послове одговара један министар”.

“Поред тога, више него довољно доказа о корупцији, намештању послова има и у случају једног познатог бизнисмена, прецизније тајкуна, као и једног од лидера опозиције”, додаје извор.

Потпредседник СНС Миленко Јованов рекао је да се искрено радује оваквом развоју ситуације.

“Сматрам за највеће битанге и олош оне људе који се сакрију иза леђа Александра Вучића и СНС да би радили ствари које су законом забрањене, јер ти људи таквим понашањем директно урушавају све оно за шта се бори и залаже сам Вучић, као и све резултате које је до сада постигао”, рекао је Јованов.

Програмски директор Транспарентност Србија Немања Ненадић каже да оно што тужилаштво и други државни органи треба да ураде јесте да испитају све случајеве где постоје сумње на корупцију.

“Постоји још много простора за доказивање те спремности да се закон примени једнако у једнаким ситуацијама”, рекао је Ненадић.

Извор: Ало.рс/Тањуг/Српски телеграф/ М. И.

Loading...