Свет

УЛАЗИ У ТРКУ Колинда се кандидује за други мандат, а ево зашто то још није објавила

Колинда Грабар – Китаровић кандидоваће се за други председнички мандат на предстојећим изборима, пренели су хрватски медији позивајући се на извор из Кабинета хрватске председнице.

Хрватска радио телевизија објавила је синоћ у трећем дневнику да им је потврђено са Пантовчака да ће се актуелна председница кандидовати за други мандат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Грабар-Китаровић сигурно ће се поновно кандидовати за председницу Хрватске, рекао је неименовани извор за ХРТ, додајући да њена кандидатура још није објављена јер жели да се фокусира на своје државничке послове.

Китаровић је, иначе, рекла да ће, ако буде одлучила, своју кандидатуру објавити после обележавања годишњице војно-полицијске акција Олуја у Книну, 5. августа јер, како је објаснила, још је рано, а и не жели да своје државничке обавезе меша са изборном кампањом.

Председнички избори у Хрватској ће бити одржани крајем године, а до сада своје кандидатуре су објавили некадашњи премијер и бивши председник СДП-а Зоран Милановић, музичар и певац Мирослав Шкоро, бивши функционер Живог зида Иван Пернар и европски посланик Мирослав Колакушић.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ