Свет Спорт

ДЕПРЕСИЈА, ВИТЛАЊЕ ПИШТОЉЕМ И ПОЛИЦИЈСКА БРУТАЛНОСТ! Пронашли су га мртвог у локви крви! ТРАГИЧНА СУДБИНА СЛАВНОГ КОШАРКАША!

Извор: јутјуб принтскрин

Прошло је тачно годину дана од смрти познатог америчког кошаркаша Тајлера Ханиката.

Кошаркашки свет је био у потпуној неверици када се 7. јула прошле године појавила вест да је у обрачуну са полицијом страдао амерички евролигашки ас.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Некадашњи члан УЦЛА 2011. године је био 35. пик на драфту, изабран је од стране Сакрамента, али није успео да пронађе своје место под сунцем у најјачој кошаркашкој лиги на свету. Одлучио је да каријеру гради у Европи.

Отишао је у Русију и тамо је провео три сезоне. Брзо се прилагодио на европски стил игре и био је сјајан у дресу Химкија. Након тога се преселио у турски Ефес, где је такође имао добру сезону у најјачем европском такмичењу – Евролиги.

На европски стил игре се навикао, али на начин живота није… Момку из ЛА је недостајала Америка. Током летње паузе је отишао кући и одлучио да поново покуша да избори место у НБА. Постигао је договор са Оклахомом да заигра у Летњој лиги.

Отишао је на лекарски преглед и установљено је да има проблем са коленом. Оклахома је одустала од њега, а Ханиката, који је био склон депресивном понашању, је то дотукло.

Позвао свог бившег тренера Борта Ескота и потресним гласом му се захвалио за све што је учинио за њега. Тренера Ескота је разговор забринуо, па је одлучио да га посети. Убрзо је телефон поново зазвонио… Сада је назвала мајка Лиса Стазел. Пожалила се да јој се син понаша неуравнотежено, да је узео пиштољ и почео да прича чудне ствари. Ескот је рекао жени да одмах позове полицију и она га је послушала.

Била је то кобна одлука…

Када је видео да полиција долази, у паници је пуцао у вис кроз прозор своје куће. Уследила је паљба полиције, а Ханикат се сакрио у своју собу. Стигли су специјалци са 30-ак возила и ти Хеликоптера. Евакуисани су станари и доведен је кризни тим за преговоре… Сцена као из филмова. Када су 11 сати касније упали у кућу, нашли су беживотно тело кошаркаша у локви крви.

У јавности су се појавиле штуре информације о начину на који је Ханикат умро. Касније је ЛАПД издао саопштење да се на основу рана може закључити да је реч о самоубиству. Међутим, мајка се није сложила са том причом.

„Позвала сам полицију како би му помогли, а онису дошли и убили га. Познајем свог сина, никада себи не би одузео живот. Када сам дошла у кућу, трагови крви су били свуда. Ако си решио да се убијеш, онда умреш на лицу места, сигурно после не шеташ од собе до собе“.

„Преклињала сам полицајце да видим тело, али нису ми дали. Када сам ушла у собу видела сам да је у ормару било много крви. Очито се у страху сакрио у ормар где је искрварио“, изјавила је мајка страдалог кошаркаша.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ