Спорт

СРАМОТА, НЕ ПОШТУЈУ НАЈБОЉЕГ ТЕНИСЕРА СВЕТА: Енглези мрзе Новака!

Докле више Србин два пута заредом игра на терену 1, уместо да као први рекет света и актуелни шампион своје мечеве игра на централном терену.

Најбољи на свету, актуелни шампион Вимблдона, а не игра на Централном терену турнира!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овакву некорекност доживљава Новак Ђоковић ових дана на Вимблдону и такав став организатора према властитом прваку није од јуче, већ се понавља из године у годину у мањој или већој мери.

– Да ли би се овако нешто догодило да Федерер брани титулу? Тражили смо карте за централни терен мислећи да ћемо на њему гледати Ђоковића. Запањена сам да је број 1 на АТП листи и шампион Вимблдона по други пут заредом премештен са централног терена на терен 1 – написала је извесна Карен Џонс на Твитеру.

Није први пут да објективни навијачи примећују разлику у односу организатора турнира према Ђоковићу с једне стране или Федерера и Марија на другој страни. Исто тако, пре почетка такмичења Надал је отворено рекао да није задовољан што само Вимблдон од свих турнира има ту аутономију у одређивању носилаца, па тако њему одређују трећу позицију упркос томе што је боље рангиран од Швајцарца.

Такође, најбоља у женској конкуренцији Ешли Барти играла је против Алисон Риске на терену 2, јер се сматрало да њихов дуел неће бити довољно атрактиван за највећи стадион турнира, али Новакови навијачи не прихватају оваква поређења:

– Третман према Ђоковићу је шокантан ако се погледа статус који имају Мари и Федерер! Ипак, та неједнакост очигледно није довољна да се огласе и британски новинари – сматра један од незадовољних Новакових присталица Ентони Харкинс.

Лепше ми је на Централном

После победе над Пољаком Хуркачем Новак није крио нелагоду због играња на терену 1.
– Често сам стегнутији на јединици. Велика је разлика између централног терена и терена 1, што доста утиче на мене. Нарочито на почетку, када се помало устручавам да одиграм неке ударце које на централном терену ударам боље и јаче – признао је Ђоковић.

Арменулић: Енглези су пакосни!

Тениски стручњак Радмило Арменулић није изненађен поступцима Енглеза према најбољем тенисеру света:

– Немојте ништа да се чудите и заборавите на тај енглески фер-плеј, јер то одавно код њих не постоји. Њихов однос према Ђоковићу није ништа друго него тиха пакост. Познато је да је својевремено имао њихову понуду да узме пасош и заигра под заставом Велике Британије и да је то он одбио. Мислим да му због тога годинама уназад узвраћају ситним пакостима, али Новак је миран, он зна свој пут. Осваја Вимблдоне и надам се да ће то урадити и овај пут – рекао је Арменулић, а затим је објаснио и основну разлику између централног терена и терена 1:

– Терен 1 важи за „гробницу фаворита“. Бржи је од подлоге на централном, а организатори воде рачуна о томе шта ће одговарати Федереру кад већ нема Марија у игри.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ