Свет Србија

„ЗАТО ЈЕ ХАРАДИНАЈ МОРАО ДА ИДЕ“ Откривен ТРАМПОВ ПЛАН ЗА КОСОВО, коцкице су почеле да се слажу!

САД су зацртале нови рок за решење косовског проблема, а Трампова администрација покушава да све заврши до јуна наредне године и зато се оштро противи бојкоту предстојећих избора, пишу београдски медији.

Лист пише да ће Американци у наредних неколико месеци учинити све да убеде српску опозицију да узме учешће на изборима који ће се одржати на пролеће наредне године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У пуном капацитету америчка дипломатија ради на више фронтова како би споразум Београда и Приштине био потписан до лета 2020.“, каже саговорник листа.

Осим учесталих контаката америчких званичника са властима у Београду и Приштини, дипломате из САД покушавају да приближе власт и опозицију у Србији да кроз дијалог дођу до решења како би се избегао бојкот избора.

„Када споразум буде финиширан и када уђе у парламент, Американцима ће бити важно да у парламенту буду представници опозиције. Није важно како ће гласати, већ да седе у сали и гласају“, каже саговорник из дипломатских кругова.

Нашим званичницима је, како сазнаје лист, поручено да ће таксе бити повучене, а све би требало да иде доста лакше након Харадинајевог одласка с места премијера, будући да је он највећи заговорник истог.

„Рано је да се говори о томе шта ће бити решење и шта је прихватљиво за САД. Први корак и први успех ће бити да се две стране врате дијалогу јер без тога не можемо да учинимо ништа, наводи саговорник листа.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ