Свет

ТРИ СТЕЛТ ЛЕТЕЛИЦЕ Б-2 НА ТАЈНОЈ МИСИЈИ: Бомбардери спремни за напад!

У питању су једни амерички авиони који су способни да без упозорења изврше напад разорним атомским бомбама.

ЛОНДОН – Три америчка стелт бомбардера типа Б-2, способна да изврше нуклеарни удар без упозорења, распоређена су у ваздухопловну базу Ферфорд у Глочестерширу (Велика Британија), што се сматра директном претњом за Русију!
У питању су једни амерички авиони који су способни за напад разорним атомским бомбама, а свака од ових летелица кошта преко две милијарде долара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јасна порука Москви

Амерички пуковник Курт Вент, који је командант тајне мисије у Великој Британији, потврдио је за ИТВ њуз да су ове летелице спремне да у сваком тренутку нападну нуклеарним оружјем. Бомбардери Б-2 су невидљиви за радаре и њихове мисије су углавном далеко иза првих непријатељских линија.

ЛЕТ ДО ИСЛАНДА
Амерички нуклеарни бомбардери први пут су у историји посетили Исланд, острво у Атлантском океану недалеко од Арктика. Авиони Б-2, који су смештени у британској бази Ферфорд слетели су у војну базу Кефлавик, која је била затворена 2006, али је поново у употреби.
На врхунцу Хладног рата на Исланду је било смештено 5.000 америчких војника. САД су од 2015. уложиле 80 милиона долара у обнову базе Кефлавик.
– Засад нема планова о сталном присуству америчких војника на Исланду – поручила је Памела Рои, портпарол америчких трупа у Европи.

Једна летелица може да понесе чак до 20 тона нуклеарног или конвенционалног наоружања.
– Ово је врло јасна и оштра порука. Америка и њени савезници могу било када и било где да допреме борбену моћ – каже пуковник Вент.
Британски Експрес преноси да су амерички пилоти који су на мисији у Великој Британији обучени и способни да изврше напад нуклеарним оружјем. Летелице распоређене на Острву имају кодни назив „смрт 1“, „смрт 2“ и „смрт 3“. Способне су да с једним пуњењем горива у ваздуху прелете чак 10.000 миља (око 16.000 километара). Одлука званичника у Вашингтону да се нуклеарни бомбардери пребаце на Острво директан је одговор, пише Експрес, „на све агресивније војно присуство Русије у региону Арктика“.

Ратне игре две суперсиле лако би могле да измакну контроли и доведу до нуклеарног сукоба, а универзитет Рутгерс је недавно објавио студију о његовим последицама.

Нуклеарна зима

У овој студији се наводи да би нуклеарни рат између САД и Русије довео до смрти више десетина милиона људи, након чега би уследила нуклеарна зима. Она би могла да траје и до десет година, Сунце би било заклоњено прашином и димом, дошло би до наглог пада температуре, а они који би преживели нуклеарни рат преминули би од глади.

Извор: Курир

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ