Србија

СРАМОТА ЗА ДРЖАВУ: Самохраној мајци прети исељење из стана !

У уговору о размени стана стоји да ће инвеститор, уколико не изврши одредбе уговора, обештети бившег власника другим станом, а не мојим, тврди Татјана

Самохраној мајци Татјани Аничић и њеном малолетном сину Боромиру (7) у четвртак прети избацивање на улицу и исељење из стана у Улици Високог Стевана на Дорћолу у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је шесто најављено исељење, а како Татјана каже, уколико извршитељи то заиста и учине, њој и њеном сину преостаје – улица!

– Полиција, бравар и комби за селидбу долазе испред мог стана у четвртак у девет часова, ако ме избаце, шта ћу ја? Немамо где! – јада се Татјана и додаје да ће бити избачена на правди бога.

Татјана је стан купила 2007. године од инвеститора, а 2016. године извршитељи су дошли на врата са извршном судском одлуком о исељењу. Како тврди, она није била обавештена да се било који спор води у вези са њеним станом. Наиме, бивши власник њеног стана покренуо је парнични поступак против инвеститора и успео њу да не укључи у спор и на тај начин добије пресуду у своју корист.
– Бивши власник стана је 2007. сачинио уговор о размени овог стана са инвеститором зграде за други стан. Након размене, ја сам купила стан од инвеститора, то је све оверено у суду, имам све папире, нема лажи, нема преваре. Као меру заштите у уговору о размени стоји да, уколико инвеститор не изврши одредбе уговора, онда ће обештетити другу страну другим станом, а не вратити у првобитни стан – прича Татјана.

Она додаје да бивши власник није у потпуности реализовао размену и да је 2009. покренуо парнични поступак против инвеститора са намером да поништи уговор о размени и поново дође у посед стана који је она купила.
– Инвеститор је јасно предочио чињенице по питању уговора о размени и обавестио Први основни суд да сам ја купила тај стан. На основу тога је Апелациони суд укинуо првостепено решење и дао упутства да бивши власник суду докаже да је инвеститор власник, као и да се ја укључим у процес, али мене нико није укључио. Нису ми дали прилику да се укључим и било шта докажем! – тврди Татјана.

Према њеним речима, инвеститор не може да некоме да нешто што више није у његовом власништву, а како каже, она је све рокове да се као треће лице жали изгубила.
– Водим парницу за утврђивање власништва и за стопирање исељења, али то све стоји. Извршитељи кажу да имају ту пресуду, међутим, они мисле да исељавају инвеститора, а они исељавају мене. То није његов стан, мој уговор никада није поништен. Пресуда је да се инвеститор исели из тог стана и да га преда у власништво, али како он може да преда у власништво нешто што није његово? Од мене наплаћују туђи дуг, ни криве ни дужне, какав је то апсурд! – очајна је Татјана.

Од Коморе јавних извршитеља нисмо добили одговор.

Није оптимиста
НАЈЛАКШЕ ЈЕ ШУТНУТИ МЕНЕ

Татјана каже да, и ако дође до тога да њу иселе из стана, то не мења чињеницу да инвеститор није власник те некретнине.
– Бившем власнику стана је инвеститор нудио обештећење, али он то није прихватио и тражи баш мој стан. Зашто? Зато што ја немам никог и зато што је најлакше шутнути мајку са малим дететом. Избациће ме на улицу, од којих пара ћу ја да плаћам адвокате и кирију? – пита се она.
Татјану су неколико пута до сада покушали да иселе, када јој је велики број грађана пружио подршку, али овог пута наша саговорница није оптимиста.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ