Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Блер и Вучић су сковали план о предаји Косова!

Председник Народне странке Вук Јеремић тврди да председник Србије Александар Вучић и Тони Блер на састанцима са високим светским званчницима у Уједињеним нацијама разговарају о модалитетима међународно правне формализације косовске независности и разграничењу, као једном од тих модалитета.

Јеремић је, на скупштини странке поводом две године њеног рада, рекао да “то није тајна”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

‘Говори се о разграничењу, а заправо се расправља само где треба да прође граница, да ли ће Бујановац, Медвеђа и Прешево остати са ове или оне стране границе”, рекао је Јеремић на скупштини у Сава центру, на којој се између осталог, бирају председник и потпредседник странке, чланови Главног одбора и других страначких тела.

Последица разграничења било би чланство тзв. Косова у УН, каже Јеремић и наводи да се НС противи сваком акту који би значио отуђење Косова и Метохије и афирмацију тзв. Косова у међународним институцијама.

Он и странка се, навео је, залажу за помирење народа који живе на овим просторима и за то да се, како је навео, ”испреговара решење које би за све који живе на Балкану, а посебно на Косову и Метохији, живот учинило мање неподношљивим”.

Сумирајући резултате двогодишњег рада НС, Јеремић је казао да је та партија постала “најразгранитија политичка организација у Србији”, иако су он и чланови странке, каже, били изложени ”медијској демонизацији” и да је он једини опозициони лидер који није могао да се појави ни на једној телевизији са националном фреквенцијом.

Другој редовној скупштини НС присуствовали су и чланови Председништва Никола Јовановић, Санда Рашковић Ивић, Синиша Ковачевић, Чедомир Антић, Здравко Понош…

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ