Свет Србија

ЗАПАД У ШОКУ: Ово је Макрон радио Американцима иза леђа, и то све због Срба !

Приштинска Газета данас пише о томе да француски председник Емануел Макрон није обавестио специјалног изасланика америчког председника Доналда Трампа о састанку који је са председником Србије Александром Вучићем и Хашимом Тачијем имао у Паризу 12. новембра.

Лист наводи да је Дик Кастин из Гренеловог кабинета потврдио да Париз није контактирао америчку страну поводом тог састанка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Газета додаје да Макрон није контактирао Гренела ни у вези са плановима за могући састанак представника Београда и Приштине у јануару 2020. године, а што је изјавио Александар Вучић након састанка са шефом француске државе у Паризу.

Лист подсећа да је Вучић тада рекао да је са Макроном договорен телефонски разговор у децембру, како би након формирања владе у Приштини размотрили Макронов план за јануарски састанак.

Он је навео и да Француска жели да игра кључну улогу у дијалогу измеду Београда и Приштине.

– Амбасадор Гренел није био у контакту са председником Француске у вези са било којим састанком – потврдио је Кустин за Газету.

Лист наводи да су америчко-француски односи захладнели након посете Трампа Француској, током које је шеф Беле куће рекао је да би без Американаца Французи говорили немачки језик, алудирајући на америчку подршку ослобађању Француске у Другом светском рату.

Газета додаје да Гренел у међувремену наставља да се фокусира на Приштину и Београд.

Кастин је потврдио да је он у сталном контакту са властима у Београду и Приштини, али и са пословним људима јер је његов циљ и даље промовисање економског развоја региона.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ