Србија

ПРОГНОЗА! За викенд киша и снег, а од понедељка нас очекује тотална промена времена!

Овог викенда у Србији ће бити топло, али уз кишу, док ће на планинама падати снег, најављује метеоролог Ђорђе Ђурић.

Према његовим речима, иако ће бити тмурно, у суботу нас очекују високе температуре до чак 18 степени, а у недељу жива ће пасти на 11. поделак. Ипак, већ од понедељка враћа се суво време са честим сменама сунца и облака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Метереолог „Wеатхер2Умбрелла“ Ђорђе Ђурић каже да ће готово цео викенд проћи уз облаке и пљускове.

– Овог викенда нећемо уживати у сунчаном времену, већ ће субота осванути тмурна, биће облака и честих пљускова. Уз то, дуваће и северозападни ветар. Ипак, неће бити хладно, јер ће максимална температура бити од 10 на северу до чак 18 степени на истоку земље. Нешто мање кише пашће у недељу, али се задржава облачно време и пад температуре – каже Ђурић.

– У недељу ће у брдско-планинским пределима уместо кише провејавати снег, а у току јутра покоја пахуља може да изненади становнике градова на југу земље. И на планинама ће вејати, а очекује се да падне нових десет центиметара снега – напомиње Ђурић.

Ђурић објашњава да ћемо након кишног викенда уживати у топлој и сунчаној недељи.

– Од понедељка се враћа сунчано време, само ће понегде на истоку и југоистоку бити падавина. До краја недеље имаћемо честе смене сунца и облака, са температурама преко 15 степени – прогнозира Ђурић.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ